Bekas ADUN DAP Bantu Kempen PAS Di Kawasan Cina PDF Cetak E-mail
  
Rabu, 04 Mei 2016 09:05
MIRI: Bekas Ahli DAP Perak dan ADUN Bercham, Sum Cheok Leng tiba di Miri hari ini bagi membantu kempen PAS yang merupakan kawasan majoriti Cina.

Beliau berkata, hanya wakil rakyat PAS sahaja yang dapat membawa suara rakyat dalam Dewan Undangan Negeri.

??Saya datang dari Perak untuk sokong PAS bertanding di kawasan Cina. Selepas diwakili Roket (DAP) dan SUPP, (keadaan) ada berubah?
??Kini hanya tinggal PAS yang mampu bawa isu rakyat. Saya gesa pengundi di sini sokong dua calon ini,?? katanya dalam sidang media hari ini.

Beliau merujuk kepada calon Pujut, Jofri Jaraeei dan calon Lambir, Arif Paijo yang turut hadir bersama beliau dalam sidang media itu.

??Ini (bawa suara rakyat) bukan kerja mudah. Macam Roket sebelum ini, di luar atau dalam Dewan, lepas cakap mereka balik tidur??Hanya tahu main isu sahaja,?? katanya.

Beliau juga memaklumkan akan menyertai kempen PAS selepas ini terutama di kawasan masyarakat Cina. Cheok Leng umum keluar DAP dan menyertai Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) pada Ogos tahun lalu.

Antara sebab yang dinyatakannya ketika itu adalah PAS menjadi pentas terbarunya untuk berkhidmat kepada rakyat, selepas tidak dicalonkan semula dalam PRU 2013. Cheok Leng yang mendakwa menganggotai DAP selama 44 tahun itu turut mengambil kesempatan menyerang bekas partinya itu.

??Dasar DAP adalah sosial demokratik, jaga keadilan dan kesaksamaan. Tetapi dalam parti ia tidak wujud.
??(Sebelum ini) Mereka tolak saya. Tetapi selepas keluar DAP dan masuk PAS, mereka serang saya pula. Saya tidak mahu cakap tentang DAP lagi. Saya ahli PAS sekarang,?? katanya lagi.
 
Ustaz Norazli Musa menang kes saman PDF Cetak E-mail
  
Selasa, 19 April 2016 20:37KEPUTUSAN Perbicaraan Kes Saman Fitnah Ustaz Norazli Musa Presiden Geng Ustaz terhadap Ahmad Syihan Ismail di Mahkamah Seksyen Kota Bahru Kelantan hari ini 19 April 2016.

Ustaz Norazli Musa diwakili oleh peguam Tetuan Srihana dan Partners.

Mahkamah mendapati bahawa pihak defendan telah menerbitkan kata-kata fitnah dalam facebook beliau iaitu "cermah di Jelai semalam Norazli Taliban kata sape Keluar Jamaah Islam ( PAS ) jatuh kafir " yang tidak pernah disebut oleh Ustaz Norazli Musa dalam ceramah beliau.

Terbitan kata-kata fitnah itu telah menyebabkan persendaan dan cemuhan masyarakat umum terhadap plaintif Ustaz Norazli Musa yang tidak pernah menyebut hal berkaitan.

Mahkamah telah memutuskan dan membenarkan tuntutan dan memberikan gantirugi am serta teladan sebanyak RM50 ribu beserta kos perbicaraan RM4,450 dan juga defendan dikehendaki membuat permohonan maaf.

Kami Geng Ustaz mengucapkan kesyukuran kehadrat Ilahi atas keputusan ini dan pihak kami menganggap ini adalah satu kemenangan moral kepada Ustaz Norazli Musa dan juga Geng Ustaz.

Terima kasih daripada pihak Geng Ustaz ucapkan kepada pihak peguam yang bertungkus lumus bagi mewakili Ustaz Norazli Musa dan juga kepada sekalian para pimpinan Geng Ustaz yang senantiasa memberi sokongan padu kepada Presiden Geng Ustaz.

Dan tidak dilupakan juga kepada penyokong dan pendokong Geng Ustaz yang tidak henti-henti mendoakan agar ditunjukkan kebenaran.

Semoga Allah menetapkan kita atas kebenaran dan melenyapkan kebatilan.

 
PETAKA MENOLAK SYARIAT ALLAH PDF Cetak E-mail
  
Jumaat, 08 April 2016 22:11

Dalam pandangan Islam, kewajiban seorang pemimpin adalah memastikan bahwa syariat Allah ditegakkan dalam kehidupan berbangsa dan bernegara. Karena itu, syarat utama menjadi pemimpin negara adalah agamanya, akhlak serta kecakapannya menyelenggarakan kekuasaan negara, bukan berdasarkan etnis atau kapasitas intelektualnya. Itu pula sebabnya, Islam mengharamkan kaum Muslimin memilih orang kafir sebagai kepala negara. Negara merupakan sarana untuk merealisasikan aturan Allah yang terdapat dalam Qur??an dan sunah Nabi?Shallahu alaihi wa sallam, dalam segala aspek kehidupan.

Namun tujuan inilah yang selalu ditentang orang kafir, dulu, sekarang, dan yang akan datang. Mereka tidak menginginkan negara menjadi fasilitas menegakan hukum Allah. Sebaliknya, mereka menggunakan negara sebagai alat melaksanakan program kekafiran, menentang ajaran agama yang dibawa oleh para utusan Allah, sebagaimana firman Allah?Subhanahu wa Ta??ala:

Baca Lagi...
 
SELAMAT BERJUANG 11 PAHLAWAN PDF Cetak E-mail
  
Jumaat, 08 April 2016 22:06

?

Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan)- Surah Ali Imran 200.

1) Bersempena semboyan PRN Sarawak, marilah kita sama-sama memberikan sokongan dan dokongan padu untuk menjayakan visi dan misi PAS menerusi pendekatan muwajahah silmiyyah dan budaya politik matang dan sejahtera (BPMS) dengan merealisasikan agenda tarbiyah, dakwah, dan siyasah dalam setiap sudut gerakerja pilihanraya.

2) Semua pendokong diharapkan dapat melibatkan diri dengan pelbagai usaha dengan sabar, saling menyabarkan, ribat, dan taqwa
untuk memenangkan Islam di bumi Kenyalang ini.

3) Justeru, setiap anggota semua peringkat marilah sama-sama meningkatkan lagi infaq tenaga dan wang untuk melancarkan lagi gerakerja PRN Sarawak. Pastikan sekurang-kurangnya sekali kita terlibat dengan gerakerja PRN Sarawak dengan menjejakkan kaki ke sana sepanjang tempoh PRN ini.

4) Pihak LTP DMPM menganjurkan semua ahli PAS khususnya muslimat agar puasa sunat terutama Isnin dan Khamis, istighfar 1000 sehari, bacaan al-Ikhlas 100X, solat hajat setiap malam dan melazimi tilawah al-Qur'an. Bagi semua muslimat yang berkeuzuran bolehlah membanyakkan lagi zikir dan bernazar sesuatu amal soleh untuk kemenangan PAS di DUN yang dipertandingkan.

5) Sentiasalah kita mendoakan kesihatan, keselamatan, dan kerahmatan daripada Allah SWT ke atas calon-calon kita terutama calon tunggal DMP Saudari Hamidah yang sanggup berkorban mewakili PAS di N29 Beting Maro.

6) Pejuang kebenaran PASTI menang lantaran kemaraannya membawa Islam di persada masyarakat yang perlukan bimbingan dan hidayah Allah SWT.

7) Kepada semua 11 pahlawan yang menjadi calon mewakili PAS dan team petugas yang setia, setiap langkah kerana Allah PASTI dinilai sebagai amal soleh. Siiru ala barakatilLah

Wassalam.

Dr Uswah Tahir, Pengerusi LTP DMPM

 
Bekas penyanyi terkenal calon PAS di S'wak PDF Cetak E-mail
  
Jumaat, 08 April 2016 22:00

Bekas penyanyi dan artis rakaman Iban terkenal di Sarawak, Clement Bayang mencipta sejarah dalam politik Sarawak apabila menjadi calon bukan Islam PAS yang pertama bakal bertanding dalam pilihan raya ke-11 Dewan Undangan Negeri (DUN) akan datang.


Clement, 59, pernah merakamkan sebuah album pada 2010 juga adalah tuai rumah (ketua rumah panjang) serta Ketua Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Sarawak adalah antara 11 calon yang bakal ditampilkan oleh PAS dan akan bertanding di kawasan DUN Kakus.


PAS turut menampilkan calon termuda dan satu-satunya calon wanita iaitu Hamidah Mokthar,26, seorang pengurus butik pakaian Muslimah dan Setiausaha Muslimah PAS Sarawak yang bakal bertanding di kerusi DUN Beting Maro.

Calon-calon PAS lain ialah Ustaz Yusof Assidiqqi Ahmad Sharkawi (Samariang), Zainal Abidin Yet (Pantai Damai), Zulkipli Ramzi (Muara Tuang), Asan Sikro (Sadong Jaya), Ustaz Wan Abdillah Wan Ahmad (Sebuyau), Kiprawi Aman (Jepak), Ketua Pemuda PAS Sarawak Mohammad Arifiriazul Paijo (Lambir), Pesuruhjaya PAS Sarawak Jofri Jaraiee (Pujut) dan Zharudin Narudin (Samalaju-kerusi DUN baru).

Kesemua nama-nama calon diumumkan oleh Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang di sebuah hotel di Bintulu malam tadi.

Terdahulu sebelum pengumuman dibuat, Abdul Hadi di dalam ucapan berkata, pemilihan calon-calon PAS untuk pilihan raya adalah berdasarkan maklum balas dari akar-umbi di Sarawak.

Ketua Menteri Tan Sri Adenan Satem mengumumkan DUN Sarawak akan dibubarkan pada 11 April ini bagi memberi laluan kepada pilihan raya negeri.

Untuk pilihanraya negeri kali ini sebanyak 82 kerusi DUN bakal dipertandingkan termasuk 11 kerusi DUN baharu selepas persempadanan semula oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

- Bernama
 
RAMAI ASKAR AMERIKA BUNUH DIRI.. PDF Cetak E-mail
  
Jumaat, 08 April 2016 21:59

Washington: Taraf bunuh diri di kalangan anggota tentera Amerika Syarikat terus meningkat tinggi. Tahun lepas tahun 2015, hampir 500 kakitangan aktif dan cadangan dalam tentera AS dilaporkan telah membunuh diri.

Dalam laporan terbarunya seperti dilapor News.com.au, Rabu (6/4/2016), Jabatan Pertahanan AS alias Pentagon menyebutkan bahawa 265 tentera yang aktif bertugas di Tentera Darat, Tentera Laut, Tentera Udara dan Kor Marin bunuh diri pada tahun 2015.

Adapun di kalangan tentera cadangan, tercatat 210 kes bunuh diri tahun lalu. Sebelumnya pada tahun 2011, tercatat sebanyak 145 kes bunuh diri di kalangan tentera. Sejak itu jumlah kes bunuh diri terus meningkat sehingga pada tahun 2012, jumlahnya mencapai 321 kes.

"Mengurangkan risiko bunuh diri memerlukan iklim yang mendorong para anggota tentera untuk mencari bantuan, mengurangkan akses kepada alat-alat mematikan dan memperluaskan komunikasi dan kesedaran para anggota tentera dan keluarga mereka," kata jurucakap Pentagon, Hermes Gabrielle.

Menurut Pentagon, peningkatan kes bunuh diri di militer sebahagian besar terjadi di Angkatan Darat, di mana 120 kes bunuh diri dilaporkan tahun 2015 lalu, angka yang sama pada tahun 2013 dan 124 kes pada tahun 2014.

Tingkat bunuh diri di Angkatan Darat pada tahun 2012 hampir mencapai 30 kes bunuh diri bagi setiap 100,000 tentera, jauh di atas tahap nasional sebanyak 12.5 per 100,000 pada tahun 2012.

Penglibatan tentera AS yang terus-menerus dalam perang di negara-negara lain dan kurangnya rawatan yang mencukupi untuk para veteran yang pulang ke AS, kerap disebut sebagai sebab utama peningkatan kes bunuh diri tersebut.
 
PRN Sarawak: PAS letak 11 calon termasuk bukan Islam PDF Cetak E-mail
  
Selasa, 05 April 2016 22:28

PETALING JAYA: Buat julung kalinya, PAS akan meletakkan seorang calon bukan Islam pada pilihan raya negeri Sarawak ke-11.

Setiausaha PAS Sarawak Mukhtar Suhaili akui ia usaha pihaknya untuk bertapak dalam politik Sarawak. Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan identiti calon itu.

"Pengumuman rasmi kesemua 11 calon, termasuk calon bukan Islam itu dan satu-satunya calon wanita, akan diumumkan esok malam di Bintulu," katanya lapor Bernama.

Calon-calon PAS dikatakan daripada pelbagai latar belakang dan merupakan profesional daripada syarikat multinasional, pesara, usahawan dan bekas penjawat awam.

"Kami telah turun padang ke seluruh Sarawak menerusi program kami dipanggil "Untukmu Sarawak" yang telah dilaksanakan pada 2014 dan berdasarkan maklum balas, kami yakin yang kami ada peluang," katanya lagi.

PAS akan bertanding di Samariang, Pantai Damai, Muara Tuang, Sadong Jaya, Sebuyau, Beting Maro, Kakus, Jepak, Lambir, Pujut dan Samalaju, yang merupakan kawasan Dewan Undangan Negeri yang baharu.

Sebelum ini, pada pilihan raya negeri Sarawak ke-10 pada 2011, PAS hanya bertanding di lima kawasan iaitu Tanjong Datu, Muara Tuang, Sadong Jaya, Sebuyau dan Beting Maro tetapi gagal memenangi sebarang kerusi.

Ketika ditanya tentang cadangan Parti Amanah Negara (AMANAH) untuk bertanding, Mukhtar menyifatkan percubaan itu tidak akan menjejaskan parti Barisan Nasional (BN) bahkan meningkatkan peluang mereka untuk menang.

Terdahulu, Timbalan Presiden Amanah Salahuddin Ayub dipetik sebagai berkata bahawa parti itu akan bertanding di 13 kerusi dalam pilihan raya negeri.

Dewan Undangan Negeri Sarawak dijangka dibubarkan pada 11 April ini bagi diadakan pilihan raya negeri ke-11.

 
Mahfuz....husam PDF Cetak E-mail
  
Ahad, 03 April 2016 17:09


??Ia diibaratkan seperti orang yang kita nak bunuh tengah menggelupur nak mati, dan buat apa lagi kita nak potong leher dia. Biar dia mati sendiri. Itulah politik. Jangan bila dia buat sesuatu terus kita nak ambil hukuman,?? kata Tan Sri Anuar Musa ketika mengulas kedudukan bekas MB Terengganu Mat Said.Umno tidak perlu tergesa gesa mengambil tindakan kerana perumpamaan yang diberikan itu.Menarik sekali tentang perumpamaan ini ialah kalau diadukan dengan kedudukan Mahfuz Omar dan Husam Musa dalam PAS.Kenapa nak desak PAS mengambil tindakan terhadap mereka berdua sedangkan kedudukannya sama dengan Mat Said, menggelupar nak mati!

Anuar Musa seolah meniru PAS kerana PAS sudah lama mengamalkan pendekatan atau prinsip tidak tergesa gesa memecat Ahli yang melanggar arahan parti.Mungkin ada yang nak persoal kenapa Hassan Ali dipecat? Jawabnya ketika Hassa Ali dipecat, AJK pusat PAS dikuasai oleh geng Jebon yang tidak mahu ada orang yang menentang agenda mereka jadi kerana Hassan Ali mahu menentang secara terang terangan, mereka menggunakan kedudukan kekuatan mereka dalam AJK pusat untuk memecat sementara presiden yang ?mungkin sedar kebaikan Hassan Ali tidak berada dalam PAS tidak menggunakan kuasa vetonya berbeza dengan keputusan menolak pencalonan DSWA sebagai MB Selangor yang mana keputusan mesyuarat juga tidak memihak kepada TGHH sehingga beliau terpaksa menggunakan kuasa vetonya.

Sekaligus menjawab dakwaan PAS tidak tegas atau tidak ada keberanian atau tidak jantan dalam menangani Mahfuz dan Husam.Perumpamaan yang diberi oleh Anuar Musa sudah cukup menjawab kenapa.Husam yang semakin "usang" terperok di pinggiran serta menunggu masa untuk pergi dari PAS, Mahfuz pula semakin menggelupar kesakitan juga menunggu masa untuk pergi dari PAS tak perlu dibuat apa apa, sebaliknya hanya perlu disaksikan karenah buang tabiat mereka.

Serangan peluru kapur Husam di Kelantan, keghairahan Mahfuz mahu jadi hero dalam kes sarul serta kepetahan kata kata mereka berdua di kongress rakyat yang baru lalu merupakan karenah buang tabiat mereka berdua sama seperti kerenah Mat Said mengemukakan usul undi tak percaya kepada MB Terengganu baru baru ini.

Pendek kata kedudukan Husam.Mahfuz dan Mat Said hampir serupa tapi tak sama!

 
JAWABLAH GENG !! LUTUT SUDAH KETAR KE ? PDF Cetak E-mail
  
Sabtu, 19 Mac 2016 12:12

Assalamualaikum,

Beberapa bulan dulu, kumpulan anak muda progresif tampil dengan gahnya membuat lapuran SPRM mengenai rasuah pemimpin kerajaan kelantan dari PAS dan seketika isu rasuah ini hangat diputarkan oleh macai macai PAN.Kemudian isu ini terhenti sehingga SPRM sendiripun tidak mengambil apa apa tindakan dan didiamkan begitu saja, entah di mana anak muda yang mendakwa sekarang ini.Tiba tiba tanpa angin, tanpa ribut muncul pula isu yang lebih menarik, kali ini melibatkan pemimpin tertinggi PH dari DAP yang memimpin kerajaan Penang.Dakwaan rasuah LGE pula memenuhi ruang udara negara sekarang ini dan dihangatkan dengan lapuran polis , kemudiannya SPRM sesudah isu itu dibangkitkan di Parlimen.Tidak ada lagi anak muda yang progresif yang sentiasa berusaha membenteras jenayah pimpinan Chegu Bard yang terlibat dengan kes terbaru LGE ini, begitu juga macai macai PAN terkunci mulut mereka tidak seperti ketika isu rasuah pemimpin kerajaan Kelantan dari PAS dulu.

Baca Lagi...
 
<< Mula < Sblm 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seterusnya > Tamat >>


Daftar MasukPengunjung Online sekarang

Kami ada 16 tetamu online

Pengunjung Sejak 2009

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday320
mod_vvisit_counterYesterday621
mod_vvisit_counterThis week5114
mod_vvisit_counterLast week6961
mod_vvisit_counterThis month21911
mod_vvisit_counterLast month47089
mod_vvisit_counterAll2386523

Online (20 minutes ago): 6
Your IP: 54.162.224.176
,
Now is: 2018-06-23 10:43

Demi MasaInfo PAS Chabau

IKLAN PAS CAWANGAN CHABAU
Korban Kelompok Pas Chabau 2016
GAMBAR HAIWAN KORBAN | RUKUN SEMBELIHAN
Mereka yang ingin menunaikan ibadat korban untuk tahun ini boleh menghubungi Tuan Hj Nordin di Talian 0126270843
korban kelompok tahun ini RM600 satu bahagian.

MADU LEBAH TUALANG ASLI

madu lebah asli

Dapatkan madu lebah tualang asli pada harga yang sangat istimewa. Hubungi 0104373706 untuk dapatkan maklumat lanjut.

Info Ringkas

BANGKIT ISLAM
Ahad, 13 September 2009
LIKE @[112140085517515:274:Dewan Ulamak PAS Pusat]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KHALID MARSHAL
Ahad, 13 September 2009

 

Foto
Suka


UNDILAH PAS
Isnin, 14 September 2009

Selamat mengundi PAS! Pesanan daripada team Markaz FB!


HIMPUNAN RAKYAT
Selasa, 17 Mei 2011

Sharoni Selamat's photo.

LANTAKLAH NAIK BANYAK MANA PUN !!

 


ubah
Selasa, 17 Mei 2011

Foto


PEMIMPIN YANG DISANJUNGI
Selasa, 17 Mei 2011

 


kami ahli pas
Selasa, 17 Mei 2011
Ingat Pesan Ini..ini kalilah

apa kata pemimpin
Rabu, 18 Mei 2011


bangga jadi pemuda pas
Ahad, 03 Julai 2011


Aku BANGGA jadi PEMUDA PAS

DAFTARLAH SEGERA SEBAGAI AHLI PAS CAWANGAN CHABAU


video hari iniGet the Flash Player to see this player.

PAS CHABAU MAJU !

Maklumat PAS Cawangan Chabau

1. Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti Assyakirin Chabau) ingin membina bangunan tambahan untuk murid-murid 4 tahun untuk sesi 2015. Oleh yang demikian anda yang ingin menyumbang boleh memberi sumbangan melalui guru pasti,setiausaha atau pengerusi Pasti Tuan Haji Shamsudin. Semoga sumbangan anda diberkati Allah.

2. Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI Assyakirin Chabau) kini membuka pendaftaran sesi pembelajan 2014 kepada orang ramai untuk anak-anak yang berumur 4,5 dan 6 tahun . Pendaftaran boleh dibuat melalui guru Pasti Puan Rajeah atau setiausaha Pasti. Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad.

3. Anda yang dahagakan ilmu agama boleh bersama-sama kami di Pusat tarbiah PAS Caw. Chabau di Sempang Bekoh pada hari-hari kulaih yang ditetapkan. Antara ilmu-ilmu yang  boleh dipelajari iaitu ilmu hadith/AlQuran,Tauhid,fekah,serta tasauf. Jadilah masyarakat yang berpengetahuan dan beramal kerana Allah

 

Dapatkan Maklumat Di Sini 2

LAMAN PILIHAN PASCHABAU.NET

teamdsyifajasin.blogspot.com

PEMIMPIN KAMI

SILA SEMAK DAFTAR PEMILIH ANDA DI SINI

http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/


Copyright © 2018 . Hakcipta Terpelihara.
Joomla! ia adalah Perisian Percuma di bawah GNU/GPL License.